MENTOR EN OUDERBETROKKENHEID

MENTOR

Uw contactpersoon is de mentor. U bespreekt in het begin van het schooljaar met de mentor welke verwachtingen er over en weer zijn wat betreft het contact.

De mentor leert u kennen op de kennismakingsavond voor de nieuwe ouders voorafgaand aan het nieuwe schooljaar.
In de introductieperiode wordt u door de mentor uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreekt u met name de verwachtingen van het wederzijds contact en hoe u elkaar het makkelijkst bereikt.

Gedurende het schooljaar heeft u meerdere contactmomenten met de mentor en zal de mentor u benaderen om te delen hoe het met uw kind gaat. Daarnaast kunt contact opnemen met de mentor als u vragen of opmerkingen heeft over het onderwijs en de ondersteuning van uw kind.

De mentoren geven ook les. Dat betekent dat zij tussen 08.15 en 15.00 uur moeilijk telefonisch te bereiken zijn. U kunt hen ook mailen. Zij proberen dan zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

OUDERBETROKKENHEID

Betrokkenheid van ouders vinden we noodzakelijk voor de ontwikkeling van uw kind. Als ouders en school op een lijn staan, dan kan uw kind zich goed ontwikkelen. Daarom vinden we het prettig als u de mentor benadert als u merkt dat er iets speelt bij uw kind of om informatie te delen.

Wij krijgen ook graag feedback op ons beleid en handelen in de school. Als u daarover iets kwijt wilt, kunt u dit aangeven bij de mentor van uw kind.

Omdat uw kind ingeschreven staat op een VO-school, heeft het OPDC-Almere geen oudergeleding in de Medezeggenschapsraad. U heeft inspraak bij de VO-school waar uw kind staat ingeschreven.

Je groeit op het OPDC-Almere!